Pod pojmom 'produkcija' podrazumijevamo kompletnu tehničku podršku za event, koja se sastoji od razglasa, rasvjete, video produkcije i scenografije. Produkcija je vrlo bitan faktor svakog eventa, jer bez kvalitetne produkcije, nema ni kvalitetnog eventa. U event industriji znamo se poslužiti računalnom terminologijom, pa glazbenike, voditelje, plesače i ostale izvođače nazivamo softwareom, a produkciju hardwareom. Svi znamo da jedno bez drugoga ne može.

Produkcija ne mora biti skupa ako ju se pametno posložiti. Sam prostor u kojem se organizira event diktira koliko i koje opreme treba donijeti. Vrlo često se vodimo krilaticom „manje je više“, jer ne treba nabacivati i trošiti novce na nepotrebnu opremu ako za to zaista nema potrebe.

Razglas

Kvalitetan razglas, odnosno zvuk na eventu je najvažniji od svih elemenata produkcije. Gosti na eventu moraju čuti svaki instrumente banda, svaku izgovorenu riječ govornika. Ne smije biti niti preglasno, niti pretiho. Uz razglasnu opremu, kao prst i nokat veže se i kvalitetan ton majstor, jer bez njega sve pada u vodu. Uvijek obavezno pregledavamo prostor eventa, procjenjujemo njegovu akustičnost i na temelju toga određujemo koliko i kakvu vrstu razglasne opreme donosimo na event

Rasvjeta

Rasvjetu za evente dijelimo u dvije kategorije: osnovnu i dodatnu. Pod osnovnom rasvjetom podrazumijeva se tzv. stage rasvjeta, odnosno rasvjeta za binu i za plesni podij. Dodatna rasvjeta, kako sam naziv kaže, služi nam za dodatnu kolorizaciju prostora, odnosno svjetlosnu scenografiju, kako unutar, tako i izvan prostora eventa. Uz eventualno potrebna ostala scenografska rješenja, dodatna rasvjeta je najjači scenografski element.

Video produkcija

Ako razglas i rasvjetu smatramo primarnim elementima produkcije, odmah iza njih na trećem mjestu dolazi video produkcija. No, na eventima kongresnog karaktera, video produkcija je broj jedan, jer većina govornika u svojim izlaganjima koriste prezentacijske i video materijale koji moraju biti vidljivi svima u prostoriji. Na eventima zabavnog karaktera, video produkcija je poželjna iz dva razloga: prvi je promotivnog karaktera – na screenu i ostalim ekranima prikazuju se logo i ostali promotivni materijali organizatora eventa; drugi razlog je scenografskog karaktera – većina vas je sigurno bila na koncertu nekog poznatog pjevača, pa ste mogli vidjeti kakvu predivnu scenografiju mogu napraviti animacije na LED panelima ili tzv. zvjezdano nebo.

Scenografija

Kako smo naveli kod rasvjete, ona je ta koja je najvažnija u samom slaganju scenografije eventa. Ostali scenografski elementi su itekako dobro došli, pogotovo kod naših tematskih evenata - jedan disco party nije isti bez perika, svjetlećih narukvica i ogrlica, kao što se ne bi osjećali da smo na Divljem Zapadu bez kaubojskih šešira, revolvera i indijanskih pera. U organizaciji evenata jako pazimo i mislimo na detalje, jer su u konačnici, oni ti koji čine razliku. Stara uzrečica kaže: „The little things make a big diffrence!“

Pin It on Pinterest

Share This