breadcrumbs icon Home / Produkcija

Pod pojmom 'produkcija' podrazumijevamo kompletnu tehničku podršku, koja se sastoji od razglasa, rasvjete, videa i scenografije. Produkcija je vrlo bitan faktor svakog eventa, jer bez kvalitetne produkcije, nema ni kvalitetnog eventa. Naravno, poneki eventi ne zahtjevaju sva četri produkcijska elementa, jer jednostavno za to nema potrebe.

U event industriji znamo se poslužiti računalnom terminologijom, pa glazbenike, voditelje, plesače i ostale izvođače nazivamo softwareom, a produkciju hardwareom. Svi znamo da jedno bez drugoga ne može.

Produkcija ne mora biti skupa, ali ju treba pametno posložiti. Sam prostor u kojem se organizira event diktira koliko i koje opreme treba donijeti. Vrlo često se vodimo krilaticom „manje je više“, jer ne treba nabacivati i trošiti novce na nepotrebnu opremu, ako za to zaista nema potrebe.

Organizacija evenata ikona

Razglas

Kvalitetan razglas, odnosno zvuk na eventu je najvažniji od svih elemenata produkcije. Gosti na eventu moraju čuti svaki instrumente banda, svaku izgovorenu riječ govornika. Ne smije biti niti preglasno, niti pretiho. Uz razglasnu opremu, kao prst i nokat veže se i kvalitetan ton majstor, jer bez njega sve pada u vodu.

Organizacija evenata ikona

Rasvjeta

Rasvjetu za evente dijelimo u dvije kategorije: osnovnu i dodatnu. Pod osnovnom rasvjetom podrazumijeva se tzv. stage rasvjeta, odnosno rasvjeta za binu i za plesni podij. Dodatna rasvjeta, kako sam naziv kaže, služi nam za dodatnu kolorizaciju prostora, odnosno svjetlosnu scenografiju, kako unutar, tako i izvan prostora eventa. Uz minimalistička scenografska rješenja, dodatna rasvjeta je najjači scenografski element.

Organizacija evenata ikona

Video

Ako razglas i rasvjetu smatramo primarnim elementima produkcije, odmah iza njih na trećem mjestu dolazi video produkcija. No, na eventima kongresnog karaktera, video produkcija je broj jedan, jer većina govornika u svojim izlaganjima koriste prezentacijske i video materijale koji moraju biti vidljivi svima u prostoriji.

Organizacija evenata ikona

Scenografija

Kako smo naveli kod Rasvjete, ona je ta koja je najvažnija u samom slaganju scenografije eventa. Ostali scenografski elementi su itekako dobro došli, pogotovo kod naših tematskih evenata - jedan disco party nije isti bez perika, svjetlećih narukvica i ogrlica, kao što se ne bi osjećali da smo na Divljem Zapadu bez kaubojskih šešira, revolvera i indijanskih pera.

Pin It on Pinterest

Share This
Laris logo mobile