Booking izvođačaPod izvođačima ne mislimo samo na bendove i pjevače, već na cijelu lepezu različitih vrsta performera: iluzionisti (mađioničari), voditelji, glumci, stand-up komičari, plesači, karikaturisti, hostese itd. Ponekad klijent zna točno kojeg izvođača želi i treba za svoj event, ali najčešće nama s punim povjerenjem prepuštaju odabir izvođača. Jer mi ne favoriziramo nikoga, već odabiremo najbolju opciju za svakog klijenta sukladno njegovim željama i potrebama.

Booking izvođača se naizgled čini jednostavan zadatak, ali nije baš tako. Poznavanje prohtjeva izvođača, način isplate honorara (račun, autorski ugovor, potvrde od mjerodavnih umjetničkih udruga, plaćanje poreza, prireza i doprinosa), objašnjavanje do u detalje što se od pojedinog izvođača očekuje na eventu, samo su neke od stvari s kojima se susrećemo u praksi.

Booking izvođača preko booking agencije nije skuplje, već u konačnici može biti i jeftinije. Zašto? Kontaktirajte nas, pa ćemo vam drage volje sve objasniti.

Izdvojeno

Laris logo star

A La Carte

Bend
Laris logo star

Lucky Day

Bend
Laris logo star

Kocka Šećera (Music Box)

Bend
Laris logo star

Jay Bow

Bend
Laris logo star

Aryan i Kiki

Iluzionisti
Laris logo star

Status

Bend
Laris logo star

Gramofon banda

Bend

Pretraga izvođača po kategorijama

FAQ

Vjerojatno je otrcano reći sve, ali je baš tako.

Najčešće se pod izvođačima smatraju glazbenici – poznati estradna imena, manje poznati pjevači, bandovi, tamburaši, klape i sl. Uz spomenute, mi bookiramo i ostale izvođače i scenske umjetnike kao što su: voditelji, glumci, stand-up komičari, žongleri, imitatori, iluzionisti, cocktail majstori, karikaturisti, hostese, …

Kao prvo, kao iskusna booking agencija možemo se pohvaliti da je znatno više onih izvođača s kojima smo ostvarili suradnju, nego onih s kojima nismo. Također, kod svih izvođača s kojima surađujemo stekli smo povjerenje. Pa čak i kod onih s kojima nismo surađivali, jer se oni lako raspitaju kod svojih kolega.

Izvođačima su najvažnije dvije stvari: 1. da na eventu imaju kvalitetne uvjete za svoj rad i 2. da im se garantira isplata njihovih honorara. Kada ih mi zovemo i bookiramo znaju da će oba faktora biti zadovoljena. Time smo stekli i kredit kod njih da ih se ne mora platiti avansno, što najčešće traže prilikom poziva od strane osoba s kojima rade po prvi put.

Također, a što nije nimalo nevažno, mi znamo kako platiti izvođača koji nema otvorenu firmu, udrugu ili obrt. Znamo da li je izvođač član neke mjerodavne udruge za dobivanje olakšica prilikom plaćanja preko autorskog ili umjetničkog honorara ili nije. Klijent se ne treba zamarati da li mu je izvođač rekao neto ili bruto iznos honorara. To je sve naš dio posla. Od nas dobijete jedan račun, a sve ostalo je naša briga.

S naše strane ćete odgovor o zaprimanju vašeg upita dobiti u roku od 24 sata. Unutar istog vremena ćemo pokrenuti i proces bookinga i nastojat ćemo da povratni odgovor (ponudu) dobijete u roku od najviše 3 radna dana. Sve ovisi da li se radi o jednom ili više izvođača, kao i da li pojedini izvođač ima od prije neki drugi upit za željeni termin, pa mora provjeriti s tim drugim naručiteljem.

Dvije su opcije: 1. znate točno kojeg izvođača želite i 2. znate da vam treba određeni profil izvođača, ali ne znate koje se opcije i mogućnosti nude na tržištu.

U prvom slučaju stvar je jednostavna – pošaljete nam upit, mi pokrenemo proces bookinga i javimo vam se s povratnom informacijom o željenom izvođaču (raspoloživost, cijena i ostali uvjeti nastupa).

U drugom slučaju, kada ne znate koga biste angažirali, mi ćemo vam se u inicijalnim razgovorima postaviti kao „policajci“ – postavit ćemo vam dosta pitanja kako bismo stekli dojam o vašem eventu, o vašim željama i potrebama, a sve iz razloga da možemo suziti izbor najpogodnijih izvođača za vaš event. Koliko god ova druga opcija bila zahtjevnija, mi ju više volimo, jer onda zajedno možemo biti puno kreativniji.

Iskustva naših klijenata

Pin It on Pinterest

Share This