Nakon zimske pauze, uspjeli smo iskoristiti malo lijepog vremena i odraditi prvi team building u ovoj godini. Zadovoljstvo nam je bilo ponovno posjetiti Istru koja pruža idealne uvjete za raznovrsan team building program.

Zagrebačka tvrtka sa 80-ak zaposlenika smjestila se u hotelu Valamar Diamant, pa smo ih večer po dolasku zagrijali uz karaoke party i DJ-a. Nismo im dozvolili da predugo „lumpuju“, kako bi bili što odmorniji za naredni dan i team building program koji smo im pripremili.

Team building program

Team building aktivnosti započeli smo u Baredinama, gdje je ekipa obišla poznatu i atraktivnu jamu Baredine. Na dubini od 60 m susreli su i upoznali podzemni živi svijet na čelu sa čovječjom ribicom (lat. Proteus anguinus), endemom šireg područja dinarskog krša. Nakon izlaska na površinu, podijelili smo ekipu u 8 timova, pa su se izmjenjivali igrajući  ljudski stolni nogomet i rješavajući problemsko-motivacijske zadatke.

Nakon dva sata zanimljivih, napetih i neizvjesnih aktivnosti, uslijedio je malo drugačiji, ovaj puta, edukativni sadržaj. Svi timovi su obišli vrlo interesantnu Traktor story izložbu, prvu stalnu izložbu oldtimer traktora u Republici Hrvatskoj, koja je otvorena 2010. godine i koja sadrži kolekciju od pedesetak traktora i ostalih poljoprivrednih strojeva. Nakon edukacije o traktorima, srdačni domaćini priuštili su nam degustaciju istarske supe, istarskog pršuta, kao i  poznatih istarskih vina. Za ručak je slijedila poznata istarska maneštra.

Kako bi naši timovi što bolje upoznali Poreč, organizirali smo im team building aktivnost pod nazivom Photo Hunt. Cilj ove aktivnosti je, temeljem dobivenih fotografija, pronaći određene lokacije i znamenitosti Poreča.

Očito je umor već dao svoje, pa su samo dva tima uspjeli riješiti zadatak u cijelosti i pronaći svih zadanih 25 lokacija.

Svečana večera uz live band

Nakon malog odmora, na završnoj večeri u restoranu hotela Valamar Diamant, proglasili smo pobjednike team buildinga, a zabava se nastavila uz odličan party band Živa Legenda.

Pin It on Pinterest

Share This