Prelijepi sunčani dan koji je osvanuo u subotu, 27.05., bio je idealan dan na kojemu smo predstavili naš novi program. Humanitarni team building program kroz koji, kako mu i samo ime kaže, sudionici za cilj imaju izradu kućica za pse.

Društveno-korisni team buliding

Danas u svijetu su sve više popularni CSR programi, odnosno društveno korisni programi. U tom smjeru smo odlučili i mi krenuti. Dugo smo radili na tome da izrada kućica za pse vidi svjetlo dana u obliku team buildinga, a najviše iz razloga da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije – napuštenim psima koji se nalaze po azilima u Hrvatskoj.

Ideja nastala iz potrebe

“Kada smo se na vlastite oči uvjerili koliko je alarmantno stanje u azilima koji nemaju nikakvu vrstu potpore od svojih gradova ili općina, odlučili smo spojiti ono što najbolje radimo – team building, s potrebom koja je prisutna. Jako često se rade team building programi nakon kojih ne ostane nikakva trajna vrijednost, i to smo htjeli promijeniti. I sam sam vlasnik i veliki ljubitelj pasa tako da mi srce grije što na ovakav način mogu pomoći” – rekao nam je Feđa, jedan od idejnih začetnika ovog programa.

20 novih kućica za pse donirano udruzi Šapica

Zaposlenici tvrtke Valoviti papiri Dunapack su imali čast biti prvi koji su odradili program. Njih 180, podijeljenih u 20 timova, na velikoj livadi dvorca Lužnica pored Zaprešića, vrijedno i marljivo su radili na tome da napuštenim njuškicama naprave nove domove.

“Stvarno smo uživali u današnjem danu. Bilo nam je jako zabavno izrađivati kućice, a osjećaj je time bolji kada znamo da smo napravili dobro djelo. Ma baš smo pravi meštri!” – bio je jedan od mnogobrojnih pozitivnih komentara.

Kućice su ovoga puta otišle u obližnji azil udruge Šapica, a nadamo se da će uskoro nove kućice otići i u druge azile u potrebi:

  • Udruga Pobjede (Osijek)
  • sklonište Prijatelji (Čakovec)
  • Noina Arka (Zagreb),
  • sklonište za životinje Virovitica

Veliko hvala zaposlenicima tvrtke Dunapack te časnim sestrama iz dvorca Lužnica koje su nam omogućile da koristimo njihov prostor za ovaj plemeniti cilj.

Pin It on Pinterest

Share This